21 June 2010

NO! NO! NO! Безумни комбинации



Четох веднъж в един сайт за уроци по стайлинг за основните грешки в облеклото. Една от тях гласеше: "Не съчетавайте светли цветове с черно. Седи евтино.", и да ви кажа наистина е така. Всекидневно ставам свидетел на това правило и снимката го доказва. Особено еФФФФФФФФФФтино (ф-то е нарочно, нота бене!:)) седят комбинациите черно с цикламено и черно с жълто. Ако добавите трети цвят, има възможност да избегнете този ефект, но трябва да се внимава.

По принцип въобще не харесвам комбинацията едноцветна блузка с едноцветно панталонче или поличка и подобна по цвят чанта. Много е просто и безвкусно. Разбирам, че не всички се интересуват чак толкова от мода и стил, но в България просто не сме научени на това, нямаме модна култура и често грешим в преценката си за естетично, стилно и подходящо.

Друга грешка е да съчетаваме блузата с чантата по толкова очеваден начин. Съчетанието на обувки и чанта също отдавна е демоде (надявам се да не го разбирате чак сега). Идеята е да са в един стил, не в един цвят. Същото важи и за коланчето и обувките, както и за всички аксесоари. Прекалено нагласен и безкомпромисен е този начин на съчетаване, не показва фантазия и идея, а просто сляпо следване на остарели и неправилни разбирания за модерно и стилно.

Ами дамата в дясно, защо се е облякла с тази видно евтина рокля? Обвинявам родния пазар, защото хората просто не са свикнали да пазаруват готини и въпреки това евтини дрехи, които могат да бъдат намерени на все повече места. В кварталните пазари, молове и базари се продават главно дрехи от Илиенци, където всички знаем колко "висша" е модата. Жената се е постарала да направи добра комбинация и наистина- всичко по нея се връзва идеално... но изгежда и Е еФвфвфвфвфвтино.

2 comments:

  1. "По принцип въобще не харесвам комбинацията едноцветна блузка с едноцветно панталонче или поличка и подобна по цвят чанта. Много е просто и безвкусно." - Ей това изречение е в противовес дори на снимка и коментар, които си правила. Визирам като такава първата ти публикация.. Има страшно модерни комбинации от едноцветни дрехи, просто е въпрос на съчетание и аксесоари.. Огняна :)

    ReplyDelete
  2. Ам... първата ми публикация? Където съм аз самата? Където съм съчетала 4 цвята? Моля за пояснение, че не схващам забележката... (аз ли не разбирам или ти си се объркала?)

    ReplyDelete