25 June 2010

Дая



Много изчистен и стилен тоалет. Дая притежава страхтно младежко и модерно излъчване, което е съчетала с лека ретро нотка. Всичко е прецизно подбрано както за фигурата, така и за стила, който бих определила като glam chic (заради прическата, очилата, блузката с буфан ръкави и обичките), casual (заради непринуденото, семпло и комфортно излъчване) и retro (заради полата и чантата тип Chanel Classic Flap Bag, която не се вижда много).

Много ми допадна идеята да съчетае всичко, което да подхожда на обувките, които от своя страна са много готини. Могат да бъдат използвани и за създаване на marine chic визия.

Тук искам да отбележа и друго, една основна грешка, допускана при избора на обувки и пола. Когато обувките имат каишка около глезена или е от така модерните сега отворени обувки тип "боти" с висока "яка", краката оптически се скъсяват, което изключва носенето на пола до и под коляното.

Във визията на Дая съчетанието е подходящо, защото полата е над коляното и ефектът е правилен. Добре е да носите такива обувки с къси дрехи, така ще избегнете ненужно загрозяване на фигурата.

2 comments:

  1. Ооо чудна е!Точно в мой стил,бих се облякла така!Много ми харесва :))))

    ReplyDelete
  2. Много ми допада баланса между по-остри и по-меки форми в тоалета. Полата завършва с меки извивки и шевици в лек етно елемент. Следват обувките - елегантни, но за мен коланите и каишите винаги са създавали асоциация за дисциплина, ред и стегнатост. Това е по-острия елемент. Нагоре - буфан ръкавите и голямата черна роза отново внасят мекотата на извивките и свободното положение на плата върху тялото. Лицето, което издава нежни черти е съчетало в себе си отново по-остри и праволинейни форми - тези на очилата и на обиците-звездички. Много ми харесва тази ненатрапчивост и спретнатост.

    ReplyDelete