21 June 2010

До анонимните ми критици :)

Не приемам анонимната критика за градивна критика! Тя е само критика на страхливия и малкия! Който има нещо да ми казва, поне да се представи :)

2 comments:

  1. Анонимната критика като такава няма нищо общо със страх или нещо подобно, особено когато става дума за блог, свързан с модата (не се обсъждат световни конспирации и политика)... Анонимността по-скоро бих я свързал с мързел за регистрация.
    Интернет е един вид анонимност и определено голяма част от хората са по-освободени да изкажат критиката си директно.
    Проблемът обаче в такъв случай идва оттам, че ти не получаваш директно реакция от отсрещната страна, за да убедиш човека, че си с положителни намерения и критиката може да се приеме безкрайно негативно.
    Друг е въпросът доколко човек е отворен към приемането на критика (независимо от нейната градивност).

    MSc. инж. Николай Минков

    ReplyDelete
  2. Благодаря ти, Ники, за страхотния анализ! Много си прав и съм съгласна с теб! :)

    Винаги мога да изключа възможността за анонимни коментари или просто да не ги поствам, но тъй като това е отворен блог и искам да чуя мнението на повече хора (това е и идеята: "Блогът е създаден с цел да провокира младото поколение, да представи различни гледни точки, да създаде дискусии на тема "стил и мода", които да помогнат за усъвършенстване на личния ви стил и да даде предложения как да бъдете на върха на модната вълна.", не мога да си позволя да игнорирам коментар.

    Прави ми впечатление, обаче, че много хора не коментират снимката и това, което искам да покажа с нея, а критикуват правописа. Смятам, че е съвсем нормално да се допускат правописни грешки. Често докато си чета поста, който съм написала сама, не забелязвам някоя грешка. Приемам критика в този момент и забелязвам, че тя е много остра и злобна, но анонимна. Което ме навежда на мисълта, че хората искат просто да се заяждат за нещо с мен. Не виждат, че правя нещо готино и не усещам желание за помощ с тази критика, а напротив. Нападат ме лично и то АНОНИМНО, което според мен е много грозно и е признак за ниска култура.

    Все пак аз ще продължа да поствам коментарите на анонимните ми критици с цел да докажа колко злоба и страх таим в посткомунистическите си сърчица :):):)

    П.С. Отново казвам- това е блог за мода, не за правопис :) Но е добре да ми показвате грешките ми и смятам, че всички допусаме такива :) АМИН!

    ReplyDelete